Ons verhaal begint in 1980, een paar enthousiaste vrienden starten met “Vrije Radio Rumst” kortweg “VRR”.
Dankzij Paul Lemmens hadden we ook meteen een onderkomen in de vorm van een betonnen kot achteraan in de tuin. (foto)
Een paar weken na de start hadden we onze eerste tegenslag en werd onze zender gestolen. In die tijd werd er ’s nachts niet uitgezonden en konden de dieven hun gang gaan zonder dat iemand er wat van merkte. Een paar weken later hadden we weer prijs maar dit keer waren de “dieven” mensen van de toenmalige RTT (Regie voor Telegraaf en Telefoon) die onze zender in beslag namen wegens het storen van het vliegwezen!

Toen Nitje en Robert van Café Het Schuurke in de Veerstraat ons het voorstel deden om de studio naar daar te verhuizen, hebben we geen moment getwijfeld.

We kregen daar een splinternieuwe studio die Robert en een paar handige harry’s eigenhandig in elkaar hadden getimmerd. Burgemeester Bruynseels en schepen De Herdt zorgde voor de plechtige inhuldiging.

De populariteit van de radio was groot en bleef groeien. We probeerde bij zoveel mogelijk activiteiten aanwezig te zijn (quizzen, carnavalstoet, drive-in shows, enz). Gezien worden is namelijk de beste reclame!

Toen kwam het 1-jarig bestaan van de VRR. Het leek dat alle inwoners van Rumst bij deze viering aanwezig wilden zijn!  Al snel bleek dat de zaal van de Parochiale Kring veel te klein was. We hadden wel wat volk verwacht maar dit hadden ze in Rumst nog nooit gezien!

Nog een wapenfeit was de drive-in show in de kleine tent op de Rumstse Volksfeesten.
Dit stond hoog aangevinkt op ons lijstje. Het was een fantastische avond in een overvolle tent!

We hadden er alles aan gedaan om een zendvergunning te bemachtigen maar helaas.
De laatste avond brachten we door in een goed gevuld Cafe Schuurke waar dan om 00.00 uur de zender voorgoed werd uitgeschakeld.
En zo bleef de radio dus tot aan zijn einde een populair gegeven.

In memoriam: Patrik (DJ Mike) en Carl (Adri), zij zouden er geen moment aan getwijfeld hebben om bij deze reünie aanwezig te zijn geweest.
Het gaat jullie goed, ben er zeker van dat jullie zullen luisteren!

Facebook
Instagram